Tulopäivä

Tulopäivänä saapuminen
klo 15.00 jälkeen
(ellei toisin ole sovittu)

Avain löytyy mökin ovesta,
koska meillä ei ole vastaanottoa.

Mökkien sijainti/
osoitteet löytyvät tästä 

HYVÄ TIETÄÄ

Vuodevaatteet, siivous ja lisätunnit
Omat lakanat ja pyyhkeet voi itse tuoda mukaan tai vuokrata meiltä. Lakana- ja pyyhesetit hintaan 15 €/henkilö. Asiakas huolehtii itse mökin siivouksesta loma-aikana ja sen päättyessä. Meiltä voi myös ostaa lisäpalveluna loppusiivouksen. Hinnat ovat 60 € / 80 € / 130 €. Hinta riippuu mökin pinta-alasta. Huonosti siivotusta mökistä lähetämme jälkilaskun sekä jälkilaskutuslisän (20 €). Siivousohjeet löydät täältä. Pihan siivoaminen kuuluu myös vuokraajalle. Tupakan tumppien heittäminen maahan on ehdottomasti kielletty!

Lisäpalveluna varaustilanteesta riippuen oleskeluaikaa voidaan pidentää tulopäivästä tai lähtöpäivästä. Hinta on 10 €/lisätunti ja kesäsesonkina on 20 €/lisätunti. Lisätunteja kannattaa kysyä varauksen yhteydessä.

Mökkien hanavesi
Jokaisessa mökissä on yhteinen vesikaivo. Vesi tulee lähteistä ja on juomakelpoista (testattu 6/2022). Kuivat ja kuumat kesät tai pohjaveden aleneminen voivat aiheuttaa veden loppumisen kaivosta. Tälle asialle emme voi tehdä mitään. Tästä syystä pyydämme käyttämään vettä säästeliäästi kesäkaudella. (Jos aiot tuoda paljun tai muun laisen altaan, lue kohta paljut ja muut altaat).

Paljut ja muut altaat
Paljun ja muiden altaiden tuomisesta on ilmoitettava meille varauksen yhteydessä. Omien paljujen ja muiden vastaavien altaiden täyttäminen mökkien hanoista on ehdottomasti kielletty!  Kaivoista voi vesi loppua kesken tai vesipumppujen liika kuormitus voi aiheuttaa rikkoontumisen. Tästä luvattomasta toiminnasta voi aiheutua tuhansien eurojen korvausvastuun. Paljujen sekä muiden altaiden täyttäminen ainoastaan merestä. Yhteistyökumppanimme Fun Vuokraamo tarjoaa vuokrapaljuja sekä muita vesileluja kilpailukykyisillä hinnoilla. Pyhtään Vuokramökkien asiakkaat saavat vuokrapaljuja tarjoushinnalla. Lisätietoa osoitteesta: www.funvuokraamo.fi.

Lokakaivo
Jokaisella mökillä on oma lokakaivo. Jos pöntössä alkaa vedenpinta nousta, niin lokakaivo on todennäköisesti täynnä. Tässä tilanteessa soittakaa heti numeroon +358 400 650 677 tai päivystysnumeroon mökin seinältä (yöaikaan klo 21-07 laittakaa viesti).

Lämmitys, ilmalämpöpumput & Lämminvesivaraajat
Suurimmassa osassa mökeistä on sähkökäyttöinen lämmitys sekä ilmalämpöpumppu. Sähköpattereissa on säädin lämpötilan valitsemiseen, joita saa vapaasti säätää majoituksen aikana. Lisäksi WC-tiloissa ja pesuhuoneissa on lattialämmitys. Säädin löytyy huoneen seinästä. Sen sijaan Mökki 2:ssa on olohuoneen seinässä säädin, joka säätää olohuoneen pattereita. Jokaisessa mökissä on lämminvesivaraaja. Lämminvesivaraajia ei saa säätää ilman henkilökunnan lupaa. Varaajien säätö on laitettu välille 55-65 astetta.

Ilmalämpöpumppu on kätevä tapa lämmittää talvella mökkiä ja kesällä viilentää. Ilmalämpöpumpun lämmityksessä sekä viilennyksessä kestää n. 3-6 tuntia, jolloin saadaan haluttu lämpötila. Eli kannattaa toimia pikaisesti, jos mökki vaikuttaa omasta mielestä liian viileältä tai liian kuumalta. Kaukosäätimestä valitse ”MODE” napilla auringon- kuva, jolloin saadaan ilmalämpöpumppu lämmittämään mökkiä. Lämmitykselle suositeltava lämpötila on 22-24 astetta. Lumihiutale- kuvalla sensijaan saadaan kesällä viilennettyä mökkiä. Suositeltava viilennys lämpötila on 20-22 astetta.

Takka löytyy jokaisesta mökistä, jolla on helppo tapa saada talvella viileä mökki lämmitettyä. Liiallinen lämmitys voi aiheuttaa tukalan kuuman mökin. Jos olet epävarma takan käytöstä, ottakaa rohkeasti yhteyttä. Lähtöpäivänä talvikaudella sähköpatterien tiputtaminen 10 asteeseen sekä lattialämmityksien tiputtaminen minimiin on ekoteko!

Mökki 19 & 18, lämmitysjärjestelmänä toimii maalämpö. Maalämpö järjestelmä lämmittää niin mökin lattiat kuin käyttövedenkin. Jos mökissä on mielestänne liian kylmä ottakaa meihin yhteyttä! Omatoiminen säätäminen huoltohuoneessa on ehdottomasti kielletty ilman ohjeistusta. Mökissä 18 ei ole lämminvesivaraajaa, mutta mökki 19 on varaaja tukemassa lämpimän veden riittoisuutta.

Lemmikit
Lemmikeistä on ilmoitettava varausta tehdessä. Suosittelemme, että matot siirrettäisiin sivuun, ennen lemmikin tuomista sisälle. Näin vältytään, että mattoihin kertyisi paljoa karvaa ja likaa lemmikeistä. Lemmikin jäljet sekä karvat on itse siivottava, vaikka siivouspalvelu olisikin ostettu. Lemmikkejä ei saa päästää sängyille eikä sohville. Pinnat on käytävä läpi huolellisesti esimerkiksi tarrarullalla, jotta mahdolliset karvat lähtevät huonekaluista. Matot on pöllytettävä tarkemmin lemmikin karvoista. Jos lemmikistä irtoaa paljon karvaa, suosittelemme poistamaan matot mökin lattioilta. Tämä toimenpide vähentää mattojen karvoittumista merkittävästi sekä helpottaa siivoamista. Veloitamme Lemmikin jälkien siivoamatta jättämisestä kaksinkertaisen siivousmaksun sekä jälkilaskutuslisän (20€). Katso siivousohjeet tästä.

Jätepisteet
Asiakkaat hoitavat itse roskat jätepisteisiin, jotka on merkitty aluekarttaan. Aluekartta löytyy mökin ilmoitustaululta sekä nettisivujemme ”sijainti” välilehdeltä. Jäteastioiden täyttyessä, nostakaa roskapussit astian päälle. Pahvilaatikot olisi suotavaa jättää erikseen jätepisteen sisäpuolelle rikottuna. Lajitetuille jätteille on lähin kierrätyspiste Siltakylän K-Market pihalla (Kotkan suunta) tai ABC- Majakan pihalla (Helsingin suunta).

Polttopuut
Kuuluvat mökin hintaan, joten takan käyttö on talvella suotavaa. Mökeissä 2, 15, 17 ja 5. mökkien rantasaunassa löytyy puilla lämmitettävä kiuas.

Ranta ja arvaamaton meri

Mökkien rannat ovat kaikki erinlaisia sijaintinsa takia. Ranta viivaa koko mökkialueellamme on n. 2 kilometriä. Tuulet sekä vaihtelevat vedenkorkeuden muutokset aiheuttavat joka vuotista päänvaivaa rantojen ylläpidolle. Kaikki rannat ovat hiekkarantoja, mutta merenpohjat vaihtelevat suuresti kivikkoisesta aina saviseen/mutaiseen. Osassa rannoista on merenpohja hiekkainen luonnollisesti tai pyrimme tuomaan rantahiekkaa keväisin pehmentämään kahlausvedenpohjaa. Suurimmassa osassa rannoista, merenpohja on pääsääntöisesti kivinen sekä mahdollisesti mutainen tai sinne on kertynyt luonnoroskaa myrskyjen sekä tuulien johdosta.

Keväisin nousuvesi tuo edellisen vuoden kaislat ikävästi vasta rannalta mökkiemme rannoille, joten tilanne voi olla välillä haastava. Pyrimme kuitenkin siistimään rantoja loppukevään ja alkukesän aikana sekä pitämään ne mahdollisimman uinti ystävällisinä. Suosittelemme kuitenkin varautumaan uintikengillä (crocs tai vastaavat) yllättävän merenpohjan takia. Kaislaa pyrimme siistimään rannoilta sekä veneväyliltä alkukesän sekä loppukesän aikana.

Merenkäynti voi olla välillä todella voimakasta. Varsinkin luoteen puoleinen tuuli voi aiheuttaa suuriakin aaltoja sekä merenpinta voi nousta 0,1-1,5 metriä yhdessä yössä. Laskua vedenpinnassa voi esiintyä yhtä paljon. Suosittelemme suurta varvoisuutta merellä liikkuessa.

Soutuvene
Kuuluu mökin hintaan (Ei vuosivuokralaisille). Ankkureita veneen varustukseen ei kuulu. Pelastusliivejä mökistä löytyy 2-3 kappaletta. Muistakaa aina vetää vene mahdollisimman ylös ja sitoa vene tiukasti esimerkiksi puuhun käytön jälkeen. Meri on arvaamaton ja veden pinta voi nousta yön aikana jopa metrin. Veneiden käyttökausi on 1.5.-5.11. välisenä aikana. Aikaväli on viitettä antava ja tämä voi vaihdella vuosittain sekä jäätilanne voi vaikuttaa käyttökauteen. Kerromme tarvittaessa lisää tilanteesta. Muuna aikana soutuveneen käyttö on kielletty ilman omistajan lupaa. Vuokraamme lisäveneen saatavuuden mukaan hintaan 25-30 €/päivä ja sähköperämoottoreita hintaan 10 €/päivä. Minimi vuokra-aika on 2 vuorokautta.

Kalastus
Kalastukseen tarvitaan yleinen kalastuslupa. Kalastusluvan voit ostaa R-kioskeista tai netistä. Paikallisen Tuuskin kalastustoimikunnan luvan voit kysyä meiltä. Ainoastaan myymme kalastuslupaa ennakkoon.

Pilkkimiseen ei tarvita lupia, kunhan käytössä on vain yksi väline. Talvikaudelle Tuuskin kalastuskunta ei myy lupia koukkukalastukseen eikä usemman välineen käyttöön ulkopuolisille. Verkko- ja katiska merkeistä voi kysyä: info@pyhtaanvuokramokit.fi.

WiFi-yhteys
Kaikista mökeistämme (ei vuosivuokra mökit) löytyy WiFi-yhteys. Munapirtin saaressa on 5G-yhteys. Puhelinverkko ja nettiyhteys voivat ajoittain pätkiä ja olla erittäin hitaita. Varsinkin kova tuuli ja myrskyt vaikuttavat yhteyksiin.

Myrskyt ja sähkökatkokset
Munapirtin saarelle on sähköt vedetty ilmakaapeleita pitkin. Osittain on pääverkko saarella on kuitenkin vedetty maakaapelina. Kova tuuli ja ukkoset saattavat aiheuttaa sähkökatkoja alueella. Yleisesti katkot kestävät muutamasta minuuttista muutamaan tuntiin. Suosittelemme varsinkin syksyisin varautumaan pidempii katkoksiin taskulapuilla, kynttilöillä, lämpökerrastoilla sekä kylmälaukuilla. Jääkaapissa ruuat säilyvät n. 1-3h, ellei ovea avata usein katkon aikana. Yleisohjeet myrskyn osalta voit lukea osoitteesta: https://www.ilmatieteenlaitos.fi/toimintaohjeita-myrskypuuskiin. Sivuilta löytyy kattava ohje ennen ja jälkeen myrskyn. Alueen sähköverkoista vastaa Kymenlaakson Sähkö Oy ja heidän nettisivuilta löytyy sähkönjakelun vikakartta, josta voi seurata katkon mahdollista kestoa. Vikakartan löydät osoitteesta: https://www.ksoy.fi/sahkoverkko/sahkokatkot/sahkonjakelun-tilanne/

Lähtöpäivä

Lähtöpäivänä mökki on
luovutettava ennen klo 12.00
(ellei toisin ole sovittu)

Mökin siivous tehdään tarkasti
ohjeiden mukaisesti.
Ohjeet löytyvät mökin ilmoitustaululta.

Jättäkää avaimet mökin sisäpuolelle ja Lukitkaa ovet.

Katso tästä ohjeita loppusiivoukseen

Roskat on itse vietävä karttaan merkattuun jätepisteelle.
Tiputtakaa lämpöpattereiden lämpötila +10 asteeseen energian säästämiseksi sekä lattialämmitykset kohtaan 1. (Paitsi mökit 19 & 18. maalämpö). Tarvittaessa voi soittaa numeroon +358 400 650 677

MITÄ MUKAAN?

Suosittelemme ottamaan mukaan henkilömäärästä sekä oleskeluajasta riippuen WC- sekä talouspaperia, roskapusseja, leivinpaperia, suodatinkahvia, hygieniatuotteita, petivaatteet sekä pyyhkeet(tai meiltä vuokratut), laudesuojia, mausteita ja grillausvälineitä. Mökistä ei löydy viihdykkeitä valmiina, joten suosittelemme ottamaan itse niitä mukaan, kuten lautapelejä. Suosittelemme varautumaan sähkökatkojen vartalta taskulampulla, kynttilöillä sekä lämpökerrastoilla. Lisätietoa kohdassa Myrskyt ja sähkökatkot.

Mökin varustukseen kuuluu

Siivousvälineiden lisäksi mökissä on tarvikkeet, kuten pari rullaa wc-paperia, pari roskapussia, kahvinkeittimen suodatinpaperit, henkilömäärää vastaava määrä ruokailuvälineitä, viini- ja kuohuviinilaseja, peruskeittiövälineet (leikkuulautoja, leikkuuveitsiä, kattiloita, pannuja, lastoja, kauhoja jne.) henkilömäärän mukaisesti peittoja ja tyynyjä, käsisaippuaa ja suihkusaippua. Mökit ovat omatoimiset, joten jokainen vastaa itse tarvikkeista, joita tarvitsee mökillä. Näillä listatuilla asioilla on tarkoituksena varmistaa perustarve pariksi yöksi, mutta monesti jokaisen henkilökohtainen tarve täytyy itse täyttää, sekä jos majoitus on useampi yö, on se itse huomioitava.

HUOM! Keittiövälineet kuten veitset, saattavat olla tylsiä, kun käyttäjiä on monenlaisia. Tästä syystä suosittelemme ottamaan omia tarpeitanne vastaavat välineet esimerkiksi veitset ja pannut mukaan, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin.